pondělí 7. února 2011

Parchanti#2: Zdvojnásobení sázek


Zdravím vás po dlouhé době u recenze, nějak jsem nezvládl čas, bohužel Warhammer 40 000: Dawn of War mě docela zaměstnal:)

Dnes se koukneme na druhé pokračování Parchantů s názvem Zdvojnásobení sázek. Pokud byl první díl ze začátku poněkud zmatený, tak se připravte na začátek tohoto. První dvě kapitoly totiž více rozvíjejí osudy jednotlivých postav a scénář přeskakuje z jedné postavy na druhou a musím přiznat, že jsem se v tom opět trošku ztratil. Stačilo ale vše přečíst ještě jednou a bylo to. S větším nadhledem musím uznat, že lépe to asi popsat nešlo. Uvidíme tedy trošku do životů jednotlivých parchantů, postavy dostanou větší hloubku a zároveň trošku pochopíte jejich záměry.


Pokud vás ale první dvě kapitoly překvapí, tak ty další se odehrvávají v klasickém "parchantím" tempu a stylu. Stejně jako v minulém díle je zde jedna akce přes několik kapitol, tentokrát se parchanti vydávájí po Maxových stopách na ostrov uprostřed Karibiku, kde se opět rozjede velká akce plná střílení, výbuchů a hlavně super hlášek.

Celkově bych příběh ohodnotil jako velmi dobrý, autor scénáře správně pochopil, že postavám je potřeba dodat hloubku, už to nejsou jen postavičky, které střílejí a hláškujou, už jsou to lidi, kteří mají své touhy a také bohužel své problémy.


Ohledně kresby je zde jedna zvláštnost a to, že první dvě kapitoly kreslil Shawn Martinbrough. Tyto dvě kapitoly jsou, jak jsem již napsal výše, vyprávěcí a jemnější a uhlazenější styl Martinbrougha se k nim výborně hodí. Další zbytek kapitol již kreslí opět Jock a kresba je stejně dobrá jako v prvním díle. Například veškerá vojenská technika a zbraně jsou v komiksu opravdu velmi detailně a reálně nakresleny a komiksu to přidá velmi mnoho.





Co napsat na závěr? Parchanti#2: Zdvojnásobení sázek jsou opravdu velmi podařeným komiksem, ale mě osobně se více líbíl díl první. To ale neznamená, že jsou špatným komiksem, právě naopak! Pokud se například kouknete na hodnocení ostatních čtenářů různě po internetu, většině se druhý díl líbí více než ten první. Já si ale stojím za svým a Parchanti ode mě dostávají

85%



Parchanty si můžete zakoupit přímo u českého vydavatele Comics Centra a to vázanou za 319,- Kč (link na eshop) a nebo brožovanou za 159,- Kč (link na eshop). Na obě knihy je nyní 20% sleva, tak si pospěšte, opravdu to stojí za to!

Žádné komentáře:

Okomentovat